Resan

Så som ni såg i videon så gjorde vi lite olika saker, fick inte med allt på film dock för jag orkade inte filma allt men fick ändå med en del. Hela veckan vart så kul och Mara's mamma hade planerat allt vi gjorde och köpt biljetter till allt. Så i lördags kväll när vi landade i New Orleans så åkte vi till en grocery store och köpte massa mat, sen kom vi till huset de hade hyrt under veckan och det var jättefint och hade pool, så nice. I söndags tog vi bilen to the french quarter och det är det äldsta området i New Orleans och det kallas så för att det var en fransman som grundade det och arkitekturen är inspirerat av Frankrike så det var coolt. Vi gick runt där hela dagen och kollade i massa små affärer med souvenirer, åt frozen yoghurt och tittade på många gatuframträdanden. Det var jazzmusik och dansare överallt på gatorna, så coolt. På måndagen tog vi bilen en timme ut till ett träsk, där gick vi på en swamp tour, alltså en tour med båt genom en träsk där vi såg massor med alligatorer, coola fåglar, ormar och grisar (?). På tisdagen gick vi på en cemetery tour, tourguiden visade oss runt de äldsta gatorna i the French Quarter och vi fick höra gammal historia bakom New Orleans och sen gick vi till en cemetery och vi fick se gamla gravar från 1700-1800 talet vilket var väldigt coolt, efter det åt vi lunch på Hard Rock Café och jag åt världens godaste hamburgare(!!) och sen på kvällen den dagen så gick vi och lyssna på ett jazz band, hennes mamma hade köpt biljetter och först tänkte jag njaa inte min musik smak kanske men det var helt okej faktiskt. På onsdagen åkte vi båt igen men denna gången genom Mississippi River och båten tog oss till a battle field from a war, kommer inte ihåg vilket krig dock hehe. Efter det åt vi middag på en restaurang och sen åkte vi och bowlade på kvällen och på bowling stället köpte Maras mamma fried pickles och jag prövade och fyy, det var inte gott! På torsdagen gjorde vi inget speciellt, vi åkte bara ner till the french quarter igen och njöt av vädret. På fredagen var det jätteregnigt ute, vi skulle åkt till ett zoo men vi åkte och åt lunch istället och sen gick vi på bio och vi såg Divergent och omg, jag älskar den filmen!!! Jag är lite småkär i Four från filmen. I alla fall, sen på kvällen slutade det regna så vi gick på en Music festival. Sen i går gick vi upp 4.30 för att åka till flygplatsen, planet för försenat pga av vädret (det var jättedimmigt ute) så vi spelade skipbo på flygplatsen en stund haha! Hade i alla fall ett jättebra spring break och imorgon är det tillbaks till skolan igen! Här kommer lite bilder från resan :D
Maraaa
Alligatorrrrr
Påväg hem från the swamp tour så åkte vi också förbi Six Flags nöjespark, den stängdes efter hurricane Katrina som var 2005 då allt förstördes så nu står det bara en tom nöjespark där!
<3<3<3

New Orleans 2014


I'm hooome

Nu är jag tillbaks i kalla Appleton igen.. Haft 20-25 grader hela veckan i New Orleans och vill även tillägga att jag hade shorts 4 av 7 dagar. Det var så himla kul! Kom hem igår förmiddag, min värd mamma hämtade mig på flygplatsen. Det var kul att se min värdfamilj igen :) Kommer skriva ett inlägg om New Orleans snart idag och visa massa bilder. Gjorde även en sån där video igen! Men nu ska jag baka citron kakor med citron glasyr med min värd mamma och syster!

Packarrrrr

Sitter i mitt rum och packar medans jag skypar med Lois och äter Pringles. Åker till flygplatsen imorgon på morgonen och packar nu på kvällen man ba bra! Kommer inte blogga denna veckan men när jag kommer hem kommer jag lägga ut bilder och kanske en sån där video igen. Ha det bra där hemma, nu åker jag till värmen i några dagar. Vi hörs snart, massa kramar!!
 

Svar

Fick en kommentar med massa frågor så tänkte bara svara på det. Så här kommer svaren! :)
 
Hej kan inte du ha ett frågor och svar inlägg?
Här kmr några frågor isf: 
Är highscool som i filmer, typ att cheerleder och fotbollskillarna är de populära och att det typ är fest hela tiden? 
Ja alltså det på minner väääldigt mycket om high school som i filmer men i min skola så är det inte något specifikt gäng som är mest populärt utan alla är verkligen med alla. Och det brukar vara typ att freshman är rädda för seniors för de äldre men alla känner alla och hänger med alla typ! Och ja det är fester.
Var alla hjärtansdag kul? Fick du nåt, och gav du nåt? 
Ja alla hjärtansdag var kul. Jag ''firade'' det med några av mina kompisar och jag fick några presenter och gav också några!
Vilken organisation åker du med? Vad är bra respektive dåligt med den? 
Jag åker med STS. De är väll okej. De som jobbar där är väldigt trevliga och svarade alltid snabbt på mail om man hade frågor eller så. Men det tog lång tid för mig att få min värdfamilj och de krånglade till det lite med mitt visum.
Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig? 
Reglerna är ganska basic. Typ höra av mig vart jag är/ska om jag inte kommer hem efter practice eller skolan. De vill också veta vilka jag är med och vill helst prata med föräldrarna innan jag sover över hos kompisar. Städa mitt rum då och då men behöver dock aldrig göra det då mitt rum aldrig är stökigt hehe (klarar inte av stökigt rum). Hjälpa till med diskmaskinen, ladda den och ladda ur. Så det är inga stränga regler! Min värdfamilj är väldigt chill!
Vilka regler har organisationen? 
Ingen alkohol eller röka och sånt. Ha minst C average i skolan, men det är inte särskilt svårt. Hjälpa till med sysslor hemma hos värdfamiljen för man är ju en del av familjen under ett år och det skadar inte att hjälpa till och städa då och då.
Gick du på nån sport innan så att du var tillräckligt bra för att vara med i laget Sverige?
Nej jag gick inte i någon sport innan jag åkte hit! :) 
Är det lätt elr svårt att komma in i gäng?
Alltså på min skola är det ganska svårt då alla verkligen är jätte tajta. Men människorna är väldigt väldigt snälla så det är bara att prata massa med dem och vara väldigt på. De kommer liksom inte fram till dig utan man får gå fram till dem!  Och är man med i någon sport så är det mycket lättare att lära känna folk också.
Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA? 
 Jag tror man måste ha minst E i allting för att åka så ja det klarar du!
Hur är människorna där? 
Amerikanarna i allmänhet är väldigt trevliga och pratsamma, ger mycket komplimanger vilket jag älskar!! Alltid när man går och handlar eller shoppar så är personalen väldigt trevlig och de packar ner ens varor i the grocery store osv.
Och killarna hur är dem? 
Jag trodde att american guys såg ganska bra ut men alltså nej.. De ser inte så bra ut! i alla fall inte på min skola och de har inte så bra klädstil och är väldigt omogna men de är jättesnälla och lättare att lära känna än tjejerna kan jag tycka.
Tack!
 
Hoppas du fick svar på dina frågor. Är inte så jättebra på att svara på frågor haha men jag gjorde mitt bästa!

Half day

Hej på er!
Idag hade vi half day. Vi slutade 12 istället för 3:11 vilket var fett nice! Så efter skolan åkte jag och några kompisar till subway för att käka lunch och sen pluggade vi lite inför vårt U.S Government prov, blev kanske inte så mycket plugg gjort då vi mest satt och tjöta men lite grann ändå. Sen hade jag practice från 5:30 to 7:30 så jag kom hem för en stund sedan och har nu ätit och duschat och ska kolla på Pretty Little Liars. Är så spänd inför det avsnittet, det är sista avsnittet för säsongen!! Så måste vänta till juni när säsong 5 kommer ut.. Bara tre skoldagar sen är det Spring Break och New Orleans som gäller, wihoooo!!!

Shrek The Musical


Shrek var så bra, lätt den bästa musikalen jag sett. Deras sång och skådespeleri var så himla bra och scenen och allting var svin cool. Tyvärr fick man inte ta kort under själva musikalen men den var verkligen svin bra. Idag är det dags för musikal nr 2, Annie!

Lördag

Är ensam hemma just nu för min v-familj är på en fundraiser grej och hjälper till på Rachels skola. Jag var och hjälpte till lite igår after practice men idag kände jag för att stanna hemma. Så nice att vara ensam hemma och ha huset för mig själv en stund! Äter left over Pad Thai från igår för efter practice så hämtade Robin & Rachel mig så hade de köpt take out Pad Thai från Basil's och det blev lite över så äter det till frukost haha! Klockan 19 ikväll är det dags för Shrek the musical, ska gå med min värdfamilj och min kompis Angela ska hänga med oss. Hört massa bra om musikalen, hört att det är den bästa i Appleton så är riktigt spänd faktiskt. Och jag älskar Shrek! Och imorgon blir det Annie! Nu ska jag fortsätta äta min Pad Thai sen ska jag nog ut på en liten spring runda. Ska se om jag kan ta kort under musikalen också, hörs snart!  
7 DAGAR TILLS JAG ÅKER TILL LOUISIANA!!


Träningsvärk

Herrejäklar vilken träningsvärk jag har. Alltså har seriöst ont i hela kroppen! Jag visste att jag var out of shape but not this much.. Vi har träning varje dag, måndag-fredag. 3:30-5:30 och vi började i måndags och de kör verkligen hårt alltså. Kan knappt gå för jag har så ont i benen efter alla squats och all springning som vi gör. Vi har liksom som ett schema denna första veckan för att träna upp oss. Först 20 min uppvärmning och då snackar vi inte någon lam eller lugn uppvärmning utan det är pang boom på en gång, sen 40 min springning och sen igår hade vi weight lifting och squats och massa olika övningar och weight liftingen var riktigt tuff men jag blev jätte impad av många utav tjejerna som hade jättetunga vikter och bara körde på medans jag hade den lättaste och tyckte det var as jobbigt haha.. Men träningen är kul och alla i laget peppar varandra hela tiden och de är hur goa som helst, coacherna är också snälla men de tar slut på all vår energi på träningarna!! Efter träningarna känns det ändå väldigt gött att man klarat allt och så men det är kul! :) Det eventet jag kommer köra är long distance 1600 m, vilket är två varv på en 800 meters bana, ska bli intressant att se hur det går haha! Denna helgen blir en busy busy weekend, ska på two musicals med familjen. Först på lördag ska vi se Shrek the musical sen på söndag ska vi se Annie på min skola. Annie är den musikalen där de sjungar ''it's a hard knock life for us'' etc etc. Ska bli kul att se båda två och sen är det en vecka kvar i skolan sen sticker jag och Mara till Louisiana, wihoo!! Ska bli skönt med lite värme, på dagarna är det 20-22 grader där vilket är så mycket bättre än -5 grader :D
Bamsekramar till alla era hemma!

Vanilj frapino med extra grädde <3333333

First practice

Idag var första track and field träningen och det var så kul med så jobbigt. De körde stenhårt första träningen haha.. Första halvtimmen fick vi massa information och sen lite papper som vi skulle ta med hem och fylla i och lite som föräldrarna skulle skriva under. Efter det hade vi uppvärmning i 20 min, vi sprang i korridorerna och gjorde utfall och olika övningar. Sen gjorde vi massa armhävningar och massa core träningar och fy faaan vad jobbigt det. För det första har jag inga muskler alls typ så kunde göra två armhävningar haha och jag svettades som en gris. Sen sprang vi en runda utomhus och självklart var jag tvungen att stanna flera gånger för jag kunde typ inte andas man ba bra. Men det var verkligen jättekul och jag gillar verkligen vårt lag, alla är hur snälla som helst! Vi är 90 students som gör track & field men alla riktar in sig på olika ''units'' (höjdhopp, long or short distance, längdhopp, stöta kula osv.) och det är olika coaches som coachar de olika sakerna. Jag kommer köra long distance! Längtar tills nästa practice imorgon! :) Efter träningen som slutade 5.30 så hämtade min värd mamma mig så lagade vi chicken fajitas när vi kom hem, muums. Nu har jag duschat och ska kolla på senaste avsnittet av KUWTK! Har förövrigt ont i benen och armarna efter träningen idag haha!
Har brist på bilder så här kommer en gammal bild på mig och bästa DelDel.

We are the mighty foxes

Dålig bloggning denna vecka, men det är för att jag blev magsjuk från ingenstans måndag natt.. Hatar magsjuka! Så var hemma från skolan hela veckan förutom i fredags, då gick jag till skolan. Det var kul att träffa alla kompisar igen! Efter skolan så åkte jag och några kompisar till mc donalds och alltså jag måste faktiskt säga att mc donalds är mycket godare här  typ haha.. Det är så fettigt och friterat på riktigt haha!! Efter det åkte vi tillbaka till skolan för på kvällen var det a big basket ball game. Vårt girls b-ball team spelade regionals match och det var så himla kul, alla var där och det var sån school spirit verkligen! Och vi vann med 59-32, hollaaaa. Nu har de gått vidare till state och vi kommer vara lediga från skolan den dagen de spelar den matchen, så nice!!
Idag ställde man ju fram klockan en timme vilket betyder att det är vår, det känns inte som vår för det är fortfarande kallt och det ligger fortfarande snö på marken men man känner att det är varmare i luften och nästa vecka ska det bli plusgrader jippie! Och om två veckor är det spring break!!! Längtar så mycket, ska till Louisiana med min kompis mara och jag bokade flygbiljett i torsdag!! Louisiana ligger i södra USA bredvid Texas så det är varmt där :D Ska bli så himla kul! Och om 59 dagar fyller jag år, 62 dagar till prom, 83 dagar till graduation sen kommer jag hem, längtarrrrr ihjäl mig :D

Mars

Nu är det mars. Ska åka hem om 3 månader bara. Jävlar vad tiden går fort! Kan inte fatta att jag vart ifrån familj och vänner i 6 månader. Trodde faktiskt inte att jag skulle klara att vara borta så länge då jag fick hemlängtan på en gång här. Hade lite i bakhuvudet att ''jag kommer inte att klara att vara borta 9 månader, jag kommer nog åka hem innan det'' men nu har det gått 6 månader och jag är så jävla stolt över mig själv. Jag kom hit helt ensam, kände inte en kotte, till ett land jag aldrig varit i men sett mycket av i filmer och alltid velat åka hit, tills nu. Jag har fått en andra familj, underbara kompisar som jag kommer sakna så mycket. Finns nog väldigt många som jag aldrig kommer träffa igen.. Och detta livet jag lever nu här i USA, kommer jag aldrig leva igen. Men sedan, tanken på att komma hem till Göteborg gör mig så himla glad. Jag bara skiner upp när jag tänker på att jag ska hem snart. Bara längtar så himla himla mycket tills jag landar på Landvetter flygplats den 8 juni och får se min familj på flygplatsen och bara krama dem allihopa. Men innan jag lämnar kära Appleton som är mitt andra hem, så har jag massa att se framemot. Spring break om 3 veckor, ska ju till Louisiana med min kompis Mara, är så taggad!! Sen har vi min 19 årsdag, prom om 70 dagar (måste hitta klänning!!) och sedan till det bästa som jag aldrig kommer uppleva igen, graduation. Graduate from high school, hur coolt?! Inte många som kan säga att de gjort det. Måste säga det igen, men jag är så stolt över mig själv!!!

 

Idag så snöade det igen, snön hade smält och det började bli lite varmare. Men såklart snöade det igen och vi får -14, blää. Men det är i alla fall bättre än -30 haha.. Gjorde lite läxor idag, sen till lunch gjorde Robin och Korey Mac and Cheese och det är så jäkla gott. Serri, Mac and Cheese in my heart!! <3<3 Sen gick jag och Rachel och såg Frozen medans Robin went grocery shopping, vi såg Frozen. Hon såg den i december och har tjatat om den filmen och sjungit alla låtar hela tiden, hon laddade ner alla frozen låtarna på Robin's mobil och spelade upp de 24/7, gjorde mig galen!! Men nu förstår jag varför hon tjatat om filmen så mycket, den var jättebra! Alla namnen var Svenska och det var midsommarstång i filmen. Stolt svensk B-)
Mahaha.Frozen


RSS 2.0