CAP AND GOWN

Igår hämtade alla seniors sina cap and gown för graduation och nu är det nära alltså. Bara 32 dagar kvar och alla är så himla taggade och pratar om det hela tiden! Tjejerna kommer ha grå cap and gown och killarna vinröd. Tycker det skulle vart tvärtom men vem bryr sig för det är GRADUATION!!!!! 
GLAAAAAAAAAD

Helgen

Heeej!
Har sett hur helt underbart väder det vart i Göteborg, vi har det kallt här igen, det var vår i typ en vecka sen blev det kallt igen.. Men i alla fall, denna helgen åkte jag som sagt till Delia's cabin med henne och hennes familj! Det var ännu kallare där uppe så vi gjorde inte riktigt något speciellt, vi hade tänkt åka och spela mini golf men det var stängt. Eftersom det var ett tag sedan vi hängde så hade vi lite att catch up on, vi bakade super goda cup cakes, kollade på filmer och åt massa onyttigt. Hennes föräldrar hade köpt med massa donuts, chips, läsk, kakor, godis och massa skräp mat haha! Så det var en väldigt slapp/chill helg bara :) Nu sitter jag och käkar pizza och ska strax kolla på film med min vmamma och vpappa och förbereda mig inför ännu en skolvecka. Inte långt kvar till min födelsedag, prom, Chicago, Six Flags, Graduation och sen hem resan!!!

Snickers

Äter den godaste snickers glassen någonsin. Så sjukt god! Satt och gjorde lite läxor i köket och blev bara sjukt sugen på glass. Hela frysen är fylld med massa glass så det är gött! Annars då? Dagen rullade på som vanligt förutom att jag inte hade träning idag, den ställdes in för det regnade som bara den och idag under skolan övade vi inför något om en tornado någonsin skulle komma, en tornado drill. Så alla seniors var i en del av skolan och resten i en annan del så det var intressant! Typ som en brand övning men en tornado övning om ni fattar haha.. I helgen ska jag och Delia åka up North med hennes familj till deras cabin, vi stannar till söndag så skriver på söndag igen. Ha en bra helg svennebananer :)!!
icecreamlover_95

Track meet 2

Igår var det track meet at our school. Vi tävlade mot Winneconne High School and Clintonville High School och vi vann, woop woop. Det var verkligen jättekallt ute och det blåste som fasen men tävlingen var igång ändå. Jag sprang 800 m igen igår och jag kom 7a av 13 vilket jag tycker är helt okej, är ändå nöjd och fick mycket beröm av Mrs. Retzlaff (one of the coaches) också eftersom det är mitt första år with the track and field team and the competition is hard. Nästa vecka på tisdag är det ännu ett meet och då tävlar vi away at Freedom High School mot Freedom High School och Berlin High School och båda de skolorna är tydligen våra största konkurrenter sa våra coaches idag på träningen så det ska bli spännande! Och idag under träningen tog vi lagfoton, när vi får bilderna kan jag visa er vårt lag :D
45 dagar tills jag landar in beautiful Zwedäään igen, tiden går så foooort!!

Easter Basket

Vaknade imorse utav att min värdmamma knackade på dörren och sa: "Alida, the easter bunny was here, there's a basket hid for you somewhere in the house" haha blev as glad och gick upp och letade och hittade min easter basket som var fullt med massa gott godis, bästa värdmamma och värdpappa!!

Glad Påsk

Glad Påsk på er alla fina!!
Hoppas ni hade en bra påsk och haft ett bra påsklov. Idag hade vi påsk brunch. Hela familjen gick upp tidigt för att fixa frukost och lunch grejer för runt 11 kom grandma and grandpa Fischer, grandma and grandpa Vander Heyden, aunt Katie, hennes man och deras två barn och sen några vänner till Robin & Korey så det var fullt hus! Det fanns hur mycket mat som helst då alla hade med sig något också + det vi hade lagat. Det fanns Crepes, ägg, potatis gratäng, ham, quiche, paj, tårta, baguette, fruktsallad, melon, korv, chips och dipp. Åt såklart hur mycket som helst, är fortfarande mätt haha. Sen hade jag och min värdmamma gömt 100 små ägg med pusselbitar i runt hela huset som Justin, Trevor och Rachel letade efter och sen satt de och pusslade ihop pusslet, priset var varsin godis påse! Justin och Trevor är aunt Katie's barn, de är 10 och 4, hur söta som helst! Jag själv saknade mitt svenska påskägg fullt med massa svenskt godis i och saknade min familj :( Men hade en bra påsk. Nu sitter jag och mumsar på min easter egg kaka som grandma Pat gav mig!
Citron & Maräng paj, himmelsk var den!!
The Easter Egg Cookie!

Svar

Hej! Jag ska själv åka iväg som utbytesstudent snart och då till USA. Jag undrar hur det var dem första veckorna. Var det en kulturkrock? Hur kändes det att stiga av planet och träffa värdfamiljen? Hur var första skoldagen och var det svårt att hänga med i början? Tacksam för svar:)
 
Hej! Vad kul att du ska åka snart. De första veckorna var kanske de tuffaste, eller i alla fall för mig för det var mycket att vänja sig vid och hemlängtan då såklart. T.ex att komma till en helt ny skola och inte känna en kotte, att gå från att prata svenska 24/7 till att prata engelska hela tiden, bo hos en värdfamilj som man inte lärt känna jättebra än kanske. Om det var en kulturkrock vet jag inte riktigt men det som förvånade mig var hur trevliga americans är. Man kan liksom gå ute på gatan och nysa så säger en främling ''Bless you'' (prosit) och man får alltid komplimanger haha! Sen är det viktigt att vara trevlig tillbaka så man inte framstår som en rude person som att till exempel säga please eller thank you. När jag steg av planet var jag väldigt nervös för att träffa min värdfamilj men också väldigt excited!! Och första skoldagen var kanske inte den bästa haha och eftersom jag kom tre veckor för sent så hade jag lite att komma ikapp med men alla var väldigt hjälpsamma och såg till att jag hittade till mina klassrum osv. Och när det gäller att skaffa vänner så var inte blyg, var väldigt på och prata mycket med folk även om det kanske inte är så lätt i början! Lycka till med ditt år :)

Kimberely meet

Kom hem för ca en timme sedan från the meet och det var så kul verkligen. Har vart nervös hela veckan över detta meet då det var vårt första och mitt första meet någonsin i USA så jag var verkligen jättenervös men det var jätteroligt. Hade half day idag så the school bus hämtade alla oss tjejer i laget vid 3 och så var vi framme halv 4. Vi checkade in till alla våra olika event när vi kom fram och 6.30 var det min tur, sprang 800 m och jag kom 3a av fem och jag är sååå nöjd!! Min coach sa att jag spring 20 sekunder snabbare än förra veckan när vi övade och sprang 800 m så jag är super duper nöjd. Blev så himla pepp när jag sprang och hörde alla skrika mitt namn och heja på mig! Sen var det bara att heja på alla team mates och in general, I think we did pretty good. I love my team!! På tisdag är det ett till meet, denna gången är det home (alltså på våran school). Springer 800 eller 1600 m.
Är så sjukt trött nu, har precis duschat och ska strax sova. God natt alla Swedes :)

Track meet

Skulle haft track meet igår men det ställdes in för det började snöa som ett as.. Vad hände med våren? Det var vår i en vecka sen blev det kallt igen, blääää!! På torsdag är det ett annat meet i alla fall, har half day på torsdag för det är maundy thursday. Gissar att det är skärtorsdag?? Så slutar 12 och efter det kommer det en skolbuss som ska ta alla oss tjejer i laget till Kimberly High School där tävlingen tar plats. Jag springer 800 m, önska mig lycka till!! Är taggad men nervös för det är min första tävling. Sen har vi långhelg för det är ju påsk så ingen skola på fredag eller måndag, så najz. På påsk ska vi på middag hos min värdmammas mamma och pappa och massa kusiner och sånt kommer, ska bli kul att träffa alla igen! Vi kommer även ha egghunt hehe.
 
Berättade ju för ett tagsedan att jag ska till Chicago med min värdmamma och värdsyster 24 maj, jag ska även till Chicago 17 maj också men då är det med STS. Våran LC har hyrt en buss och så ska massa av oss utbytesstudenter här åka till Chicago, vi ska till Six Flags nöjespark och jag längtar såååå mycket!!! Six Flags är världens ledande nöjespark kedja och har massa nöjesparker runt om i USA. Så vi ska åka buss i 5 timmar ner till Illinois (delstaten under Wisconsin), Chicago så ska vi spendera hela dagen in Six Flags!! Så det blir Chicago två ggr för mig i maj, ska bli så kul :D

Captain America

Heeeej!
Igår efter skolan hade vi practice och det var the toughest practice so far. Vi sprang först 400 M det snabbaste vi kunde och det gjorde alla i laget så the coaches kunde se vart vi låg timewise, sen all long distance people, alltså min grupp, sprang 400 m X 5 och fyfan vad jobbigt det var kändes som jag skulle spy och inte nog med det, vi joggade 400 X 2. Efter fick vi våra uniforms och jag ska även tävla på tisdag, jag ska springa 400 m!! Är så taggad men är också nervös för det blir min första gång jag tävlar här. 
Efter träningen åkte jag till bion med Pascaline (hon är från Frankrike), Willie, Adam & Maté. Vi såg Captain America 2 och den var sååå bra!! Efteråt så hämtade Pascalines mamma oss så sov jag över hos henne! Sen idag hämtade Robin (värdmamma) mig vid 3 och sen dess har jag bara slappat och ätit! Nu ska jag kolla på film med Robin och Rachel, skriver imorgon :)!!
In my unifoooorm

Dag 209

Hejsan hoppsan,
skoldagen idag gick svin fort och sen var det dags för track and field practice, älskar det!! Min kondition har blivit så mycket bättre också woho. Imorgon får vi våra uniforms, kommer ta bild och visa hur den ser ut imorgon. Och imorgon är det fredag, tusen tummen upp till det. Efter practice ska jag på bio med några kompisar sen ska vi ha sleep over, bra fredag där! Tiden här börjar rinna ut och jag är mer än redo att komma hem men jag har börjat inse också hur tufft det kommer bli att säga hejdå till min värdfamilj :( Kommer sakna dem så himla mycket, har haft ett riktigt bra år med dem och jag är så glad att de öppnade sitt hem för mig och lät mig bli en del av familjen, kommer definitivt åka tillbaka hit och hälsa på. Och kommer sakna mina vänner här borta såå mycket.. Nej nu ska jag platta håret inför imorgon sen ska jag äta cinnamon toast crunch cereal, alltså de flingorna...... SÅÅÅÅÅ GODA! Ska köpa 1000 paket och ta med till Sverige hahaha!

Boooored

Hade tråkigt i skolan innan practice så kollade på när två av mina kompisar dansade haha, jag i ett nötskal igen!!


Inte min dag idag

Nej fy, idag var det verkligen inte min dag. Vaknade imorse och hade försovit mig så fick fixa mig på 5 min, var helt trött hela dagen i skolan och lite ledsen för hemlängtan kröp sig på sakta men säkert.. Sen hade vi track practice och det gick inte heller bra och jag sprang jättedåligt och börjar få ont i benet, jag har inte tid med skador nu för vårt första meet(tävling) är nästa vecka. Nu ska jag kolla på The Valleys, det programmet får mig alltid att skratta!
 

VÅREN ÄR HÄR!!

 

Mac N' Cheese

Kom hem från practice för en stund sedan, fick skjuts hem av en kompis! Är ensam hemma och blev helt plötsligt sugen på Mac N' Cheese från ingenstans och det var så gott. Lätt den bästa mac n cheesen. Ska göra lite läxor nu, har ett quiz imorgon i Geometry hehe, wish me luck!

200 days

Igår var det exakt 200 dagar sedan jag kom hit. 200 dagar sedan jag såg min familj och mina vänner! Har 66 dagar kvar och jag är så redo att komma hem nu, men ska ta vara på tiden jag har kvar för jag har världens bästa värdfamilj och väldigt bra vänner här som jag nog inte kommer träffa på länge.. Igår tog jag ledigt från skolan för att åka till Milwaukee med min värdmamma och syster (Milwaukee ligger två timmar från Appleton) så vi tog bilen på morgonen och kom hem på kvällen. Det var bara en sån spontan mini trip men det var jättekul! Vi gick på ett museum och de hade massa olika avdelningar och min favvo avdelning var lätt ''The Old Milwaukee'' för det var inspirerat av Europa så det kändes nästan som jag var hemma igen när man gick genom de fejkade gatorna typ haha. De hade även massa små hus som var gammeldags europeiskt och varje land hade sitt egna lilla hus och Sverige hade ett och det var dala hästar överallt haha!! Blev as glad när jag såg det. Efter det gick vi på bio, vi såg en astronaut film men det var ingen vanlig bio för skärmen gick ända ut till sidorna och ända upp till taket så det kändes som att man var i filmen och att man var i rymden, blev helt yr efter! Men det var så coolt. Efter det åt vi middag på en thai restaurang och det var så gott, jag åt chicken teriyaki och det var den bästa jag ätit, sen åt vi efterätt också och sen åkte vi hem. Och igår bestämde jag och Robin (värdmamma) att vi ska till Chicago innan jag åker hem!! Chicago ligger i delstaten Illinois och det är en stor stad så jag längtar jättemycket, vi ska åka bil och det tar 5-6 timmar och vi åker helgen innan min graduation, längtarrr :D
Dalahääääst (ingen riktig människa i bakgrunden, bara en docka haha)

RSS 2.0